Livet som mamma är underbart

Godmorgon bloggen!

Tänkte passa på att blogga lite nu när mina älsklingar sover. Sambon satt uppe med Elias inatt och har bara sovit i 2-3 timmar så jag skicka in honom i sängen nu, så tar jag hand om den lille. Jätte snällt att han lät mig sova inatt i allafall, här om natten var det tvärtom men vi klagar absolut inte. Livet är underbart.

Vi har nu varit hemma i 3 dagar och det känns jätte bra. Man blir ju liksom insolerad på sjukhuset och kan inte gå ut eller något där utom inom sjukhus området då.

Vi har ju neo hemvård nu eftersom vi gärna ville åka hem efter 2 veckor på sjukhuset så fick vi det om vi har neo hemvård, det innebär ett besök 2 ggr i veckan på sjukhuset för att väga&mäta Elias. Igår var det dags och han har gått upp  sin födelese vikt exakt :-) så han växer bra.

Just nu ligger han och sover men kl 10.30 är det dags att väcka honom för mat, känns inte kul att väcka honom heller men mat måste han ju ha liksom.

För övrigt är det fredag och vi ska ha en riktig mysig helg som en familj för första gången. På söndag ska vi åka och visa upp vårt mirakel för några vänner.

Min mamma åkte ju hem i onsdags förra veckan eftersom vi inte visste hur länge jag skulle bli kvar på sjukhuset, men nu när vi kommit hem ska hon komma upp igen ett tag. Vi ska ju även få låna ett babyskydd av brorsan så det blir väl i allafall inom en vecka hon kommer hit igen.

Tänkte bjuda på lite bilder också.

 Mamma, pappa och mormor

 Äntligen är han ute

 Stolt pappa och min fina älskling

Elias föddes i vecka 35+2

Godmorgon bloggen!
Ville bara säga att vår efterlängtade son kom till världen lördagen den 15/10 2011 kl 20.14 efter 3 dygn med oregelbudna värkar.
Han föddes en månad för tidigt men mår jätte bra och vi får förhoppningsvis lämna sjukhuset under kommande vecka.
Förlossningen gick jätte bra och ingen smärtlindring alls användes, inte lustgas heller så jag är riktigt stolt över mig själv.
Behövdes enbart sys 2 stygn också så det var en sk "dröm" förlossning.
Vattnet och slemproppen gick hemma förra onsdagen den 12/10 och sen dess har jag legat på sjukhuset. Uppdaterar mer när vi kommit hem och sådär.
Bilden är på Elias, endast några timmar gamal.


Ligger på special bb

Hej bloggen! Klockan är tidig/sent beroende på hur man ser det. Jag blev inlagd igår eftersom mitt vatten gick, vi kommer få ligga kvar en vecka och bebis ska ut innan annars sätts jag igång. Går in i vecka 36 (35+0) idag så jag är typ en månad tidig men men. Min mamma kom upp igår kväll, boka ju om biljetten och tog första bästa tåg till henne. Ligger här och kan inte sova pga smärtorna, har fått tabletter som inte hjälpte och en värme kudde som inte heller lindrar. Shit händer detta verkligen??? Vi hoppas såklart det sätts igång själv och verkar så pga mina värkar nu, vi får helt enkelt se. Skriver från mobilen så jag avslutar nu, ville bara uppdatera lite. Kram på er


Var på ultraljud igår

Godmorgon bloggen!

Ja jag har inte varit vaken en timme ens :) sov länge idag eftersom jag sover ur kasst på nätterna nummera.

Igår var jag och älsklingen på ultraljud och fick se den lille en sista gång innan han kommer ut. Det gick jätte bra och allt såg kanon ut. Den lille vägde ca 2514 gram vilket betyder att han gått upp ca 1 kg sen vi var på ultraljud för en månad sen :-) flödet i navelsträngen var kanon och moderkakan låg högt upp vilket betyder att jag kan föda vanligt, och det hoppas jag också det blir.

Den lille är inte riktigt fixerad än, han låg med huvudet neråt och hade åkt ner en bra bit i bäckenet men var fortfarande lite ruckbar, får se den 19:e om det ändrats något för då ska vi till barnmorskan igen.

Nästa vecka ska vi på föräldrarutbildning för första gången, något sent men den lille stannar säkert inne någon vecka till tror jag, men vi hoppas ju han kommer lite tidigare. Det är bara 39 dagar kvar till BF :-)

Min mamma kommer den 9/11 också eftersom hon ska vara med på förlossningen. Biljetten är såklart ombokningsbar ifall den sätter igång tidigare. Känns skönt att ha henne med som stöd tycker vi båda.

Nästa vecka ska vi tvätta det sista av lillens saker, sängkläder osv. Ska bli mysigt.

Nää nu ska jag avsluta här och fixa kaffe. Hoppas ni får en bra dag.


Gravid i vecka 35

Godmiddag sunshines!

Nu är det inte många veckor kvar och riktigt nervös börjar man såklart bli. Man vet ju ingenting alls om hur det kommer bli osv speciellt inte om det är första gången, men jag tror och hoppas det kommer gå bra.

Idag går jag in i vecka 35 och har under graviditeten hittills ökat 2 kg i vikt, vilket både jag och barnmorskan är riktigt nöjda med.

I måndags kväll trodde vi det var på g, jag fick en sån smärta och hugg i underlivet så det gjorde riktigt jäkla ont. Även sambon haja till. Men igår kväll på förlossningen visa det sig att det var falskt alarm, däremot hade jag urinvägsinfektion så dom tyckte det var bra att vi kom in ändå, urinvägsinfektion och en graviditet är inte så bra, så nu äter jag antibiotika.

Imorgon är det torsdag och då är det dags för ett besök hos barnmorskan, men vi ska även få se vår lille plutt där inne via ultraljud, förmodligen sista ultraljudet denna graviditet :-) sambon har tagit ledigt för att följa med så det känns bra. Hoppas han växer som han ska och att han börjat eller redan är fixerad, annars blir det vändningsförsök i vecka 37 vilket jag helst vill undvika.

Har precis ätit lite mat och ska väl kolla på tv nu, sambon är inte hemma förrän runt 21 ikväll.

Önskar er en fortsatt trevlig kväll.

RSS 2.0