Bild på spjälsängen och vagnen

Godmiddag bloggen!

Tyckte det började bli dags för en uppdate igen, imorgon går jag in i vecka 34. Nu är det inte långt kvar, man börjar bli lite nervös. Nästa vecka ska vi på ultraljud igen och se hur den lille växer och sådär.

I helgen hämtade vi hem vår vagn och passa även på att köpa en spjälsäng till vår lille älskling. Vi är super nöjda med våra köp. Vagnen beställde vi ju i vecka 12 så det var LÅNG leveranstid på den, men helt klart värt det och huvudsaken är ju att den kom innan bebis titta ut. Sängen är bara prov bäddad för att se hur det blev, sängkläderna ska givetvis också tvättas då dom är helt nya.

Med andra ord har vår helg varit riktigt mysig faktiskt. Vi passa ju även på att tvätta en massa bebis kläder i lördags och hann även med att träffa Angeliqa och hennes karl samt deras son.

Kan ju säga att min rygg inte gilla att jag höll igång sådär, så nu blir det att ta det lugnt till den lille kommer. Har ju en underbar sambo som gör allt för mig, han brukar massera min rygg varje kväll och det är så skönt.

Var er helg bra?

Snart dags för att ta något att äta igen, frågan är väl vad man är sugen på.

Önskar er en bra dag..Vecka 32 och nytagen bild

Godmiddag bloggen!

Dags att skriva här igen verkar det som. Igår gick jag in i vecka 32, det känns sjukt att det är drygt 6 veckor kvar till vi har vår älskling här hos oss :-) kommer bli igångsatt pga min diabetes 1-2 veckor innan BF. Får nog veta lite mer om det på måndag när det är dags för ännu ett besök hos special mödravården. Nu kommer jag få gå dit varannan vecka på slutet men det gör nog dom flesta.

Den 13&20 oktorber är det dags för föräldrar utbildning, vi tänkte åtminstone gå ena gången för att se om det är något för oss och vad som sägs och görs där.

Jag ska snart ta och sova en stund till eftersom min sömn stördes inatt. Jag blev kraftigt illamående och visste knappt vart jag skulle ta vägen, detta höll i sig även när jag vakna på morgonen. Sånt illamående har jag inte haft någon gång under graviditeten så det kändes ovanligt.

Bilden är tagen igår, samma dag jag gick in i vecka 32.

Önskar er en bra dag, vet inte riktigt vad jag mer ska skriva.


Vecka 31 plus bild

Godmorgon sunshines!

Uppe tidigt som vanligt och eftersom det inte blev att uppdatera igår så passar jag på att göra det nu.
Både jag och magen mår kanon, har nu gått in i vecka 31 och det känns inte långt kvar nu.

Den 24:e var vi hos vår barnmorska och gjorde glukosbelastning. Tyvärr visa detta över gränsen dvs jag har gravid diabetes. Det har varit en enorm omställning dessa 2 veckor. Tänka på vad man äter osv. Dessutom har jag stuckit mig själv i fingret 7 ggr om dagen dessa veckor, känns mindre skoj.

Detta resulterade i att vi nummera får våra kontroller hos special mödravården på sjukhuset istället. Känns tråkigt att inte få träffa vår barnmorska längre men vi har en jätte snäll barnmorska på sjukhuset också, så vi hade tur.

Igår var det dags för TUL (Tillväxt ultraljud) och som tur är allt såg kanon ut. Vår blivande son vägde ca 1639 gram och växte precis som han skulle. Dom kolla flödet i navelsträng, hur moderkakan funkar och vi fick inga anmärkningar på något alls.

Därefter var det dags att träffa barnmorskan på mödravården och allt gick bra där också. Hjärtslagen låg på 144 slag/minuten och magen har växt 2 cm på 2 veckor så allt såg bara fint ut. Efter det fick jag träffa diabetes läkaren för att lämna in veckans resultat av socker värdet, dom blev jätte nöjda och gick ner till 7 ggr varannan dag istället för varje dag så det känns bra.

Vi ska till barnmorskan igen den 19:e och sen den 6/10 blir det ultraljud ännu en gång samt besök på mödravården igen. Då får jag nog veta om jag blir igångsatt om han inte kommer innan eftersom jag garanterat inte kommer gå över tiden.

För övrigt ska vi hämta barnvagnen den 26:e som är kommen till babyproffsen :) annars flyter allting på precis som vanligt och jag känner den lille dagligen, är oftast ingen lung och ro där inne alls.

Bilden är från vecka 30 :-)


Nu ska jag dricka kaffe och fundera på om jag ska sova ett tag till, blir inte mkt sömn på nätterna ju. Ligger man inte obekvämt så springer man upp 51 ggr och ska kissa.

Hoppas ni får en bra dag..RSS 2.0