♥ Vad är ketos och ketoner

Eftersom flera har frågat vad detta är så gör jag ett inlägg om det.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Ketonernas effekter är följande:

 

- Hungerkänslorna dämpas.

- Man känner sig pigg och upprymd.

- Hjärnan fungerar trots det låga kaloriintaget. Koncentrationen ökar.

- Muskelvävnaden upprätthålls. Kroppen förbränner 80% av fettet och endast 20% av musklerna, tack vare CambridgeKurens sammansättning. Detta är unikt! Du kan själv skydda sina muskler extra genom att träna.


Vi har ett litet lager av kolhydrater i muskler och lever som används vid akut behov av energi. Detta lager av kolhydrater kallas glykogenlager för att den typen av kolhydrat kallas glykos. Det är detta lager som du tömmer under de första 72 timmarna på ren kur. Detta lager binder även mycket vätska (1-2kg) och det är det som gör att du kissar mer under de första dagarna.  När glykogenlagret är tomt, kommer fettförbränningen igång och kroppen utnyttjar den milda ketosen som bildats till energi.  Ketos är en förbränningsprodukt av fettet. Det är ketosen och näringen i CambridgeKuren som gör att vi kan stå på ren kur även under en längre tid. Ketosen reglerar även hungerkänslorna och slutledningen är alltså att om du äter något vid sidan av kuren blir du mer hungrig än om du avstår och tar ett glas vatten!


Alla är unika individer och för de flesta är det bättre att de lever på helt ren kur under en period blir således belönade av viktminskningen än att experimentera och inte alls vara nöjda. För att senare bygga på med mat. Du upptäcker oftast omedelbart om du fallit ur ketosen, då du blir hungriga och inte längre mår så bra som du gjorde tidigare.

-------------------------------------------------------------------------

Ren kur betyder att du inte äter något alls förutom dina tre portioner Cambridgekurens mjölkdrinkar & soppor (CK), rent vatten, svart kaffe och the. Kvinnor minskar mellan 1,5-3 kg per vecka och män 2,5-3,5kg, detta är en genomsnittlig viktminskning beräknad på kunder med en övervikt på 15-20kg över BMI 25. Första veckan är vanligt att man minskar flera kilo, varav 1-2 kg är vatten. Dessa vattenlager återställs så snart man äter fast föda igen och med en långsam upptrappning är det vanligt att man står helt stilla i vikt första dagarna när man introducerar fast föda. Exempel: Du väger 65 kg när du påbörjar upptrappningen och ökningen av vattenlagret (ca 1-2 kg), gör att du ökar i vattenvikt, men minskar motsvarande i fettvikt på kroppen eftersom du trappar upp långsamt till fast föda igen med stöd från dina 3 portioner CK.

 


Kommentarer
Postat av: Anna

SV: Det är bra, önskar att det vore så för mig med :)

2010-01-06 @ 14:00:56
URL: http://enungdomsdagbok.blogg.se/
Postat av: Sara

Aha tack så mycket för svaret :) Då vet jag :)

2010-01-06 @ 15:39:18
URL: http://dolphin.blogg.se/
Postat av: Madde

nä jag kör ingen kur har varit med i Xtravaganza innan men kunde inte få ner sopporna utan att få upp det igen... jag har kört Smoothie/juicedetox ett par gånger och det funkar får se om jag kör en sådan igen.. annars blir det mer träning och mindre portioner med mat (nyttig)

2010-01-06 @ 16:06:56
URL: http://maddeinpalivet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0